2020. február 07. 09:11 - sefatias

"Mocskos, büdös kommunisták!!!"

Változott a káromkodási kultúra. A k...a anyád, és a sz...jál le, valamint a hasonló, mások megalázása céljából mondott káromkodások, szép lassan átadták a helyüket a legújabb divat szerinti megalázó szavak használatának. Ma ha valakit mélységesen meg szeretnél alázni, akkor azt kell mondani, hogy libsi vagy komcsi. A világ legmegvetendőbb ember fajtája az, aki liberális, vagy netán kommunista. A múlt heti gyűlöletkeltés elleni tüntetésen is lehetett látni, hogy milyen mély gyűlölettel préselték ki a fogaik közül ezeket a kifejezéseket. A poszt címét is az egyik tüntetőtől loptam.

merleg.jpg

Én magam is gyakran találkozok a közösségi médiában ezzel a jelenséggel. De én ilyenkor meg szoktam kérdezni, hogy tudod mi az a kommunizmus? Érted a liberalizmus lényegét? A válasz minden esetben néma csend. Többször előfordult, hogy némi provokatív felhanggal felhívást intéztem a kommunizmust, liberalizmust szidó emberekhez, hogy ugyan már, fejtsék már ki, hogy mi is a bajuk ezekkel a szavakkal! De senkit nem találtam, aki beleállt volna egy beszélgetésbe. Valójában fogalmuk sincs, mit jelentenek ezek a szavak. Nem is tudnák elmagyarázni, hogy mi bajuk velük. Mindez azt jelenti, hogy a Fidesz és annak propagandistái azok, akik ezeket a jelszavakat harsogják, valamilyen alattomos céllal, majd az őket szó  és gondolkodás nélkül követő tömeg harsogja tovább, anélkül, hogy egy percet is elgondolkodna azon, hogy mit mond.

És mivel erre a tömegre alapból nem jellemző nemhogy a kritikus gondolkodás, de még a gondolkodás sem, szinte képtelenség velük értelmes párbeszédet folytatni. Ha felteszel nekik egy rövid, egyszerű de konkrét kérdést, szinte lehet látni, hogy nem tudnak mihez kezdeni vele. Nem tudnak önálló értelmes választ adni, csupán valami bemagolt szöveget ismételgetnek, még akkor is, ha annak semmi köze a kérdéshez. De gyakran egyszerűen kilépnek a beszélgetésből. Fellép ugyan a kognitív disszonancia, de nem tudnak mit kezdeni vele. Jó esetben ilyenkor valami belső feszültség kellene, hogy keletkezzen az illetőben, ami továbbgondolásra kényszeríthetné, de inkább a már megszokott panelok ismétlésével és a kérdező  felé kimutatott gyűlölettel kezeli azt.

Egyenlőre úgy tűnik, hogy esélytelen ennél többet elérni. Ezek az emberek addig nem nyitják ki a szemüket, amíg a saját bőrükön nem érzik, hogy a valóság teljesen más, mint amit annak hisznek. És ez sajnos nem egykönnyen változtatható meg. Évekbe telik, mire vagy kinövik, vagy rájönnek, hogy hülyeségeket hittek, de addigra már az addig elért "eredményeken" nem lehet változtatni.

De egy dolog biztos: Nem fognak utánanézni annak, hogy amit az ellenkező tábor mond, annak mi az alapja. Úgy működnek, mint egy szekta. Csak a saját vezetőjük és annak holdudvara által hajtogatott kliséket ismételgetik, csak tőlük hajlandóak elfogadni a "szellemi táplálékot". Az ellenség a Sátán markában van már, és még az életre is méltatlan. Köztük nem lehetnek jó emberek. Őket már becsapta a Sátán, a hamis próféta, vagy a Soros.

Nekem sem célom a megszólításuk. Közel tíz éve foglalkozok szekták, elvakult vallásos, vagy politikai hívők megszólításával. Pontosan tudom, hogy semmi értelme nincs. Viszont mindig van egy réteg rajtuk kívül, aki fogékony az információra. Akik sokszor hozzám hasonlóan csak tanácstalanul nézik az okosabbnak hitt emberek szócsatáit.

Úgyhogy belekezdek a fenti két fogalom tisztázásába. Úgy ahogyan azt én látom. Úgyhogy a következő poszt a kommunizmusról fog szólni. Megnézzük, hogy mi is az.

 

 

192 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vadmak.blog.hu/api/trackback/id/tr4115463014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dinkainka 2020.02.08. 14:33:50

Szeretni kell minden embert! Csak vannak, akit jól átsütve, borsozva, paprikával megszórva!:-)))

Visceroid 2020.02.08. 14:45:50

@sefatias: Hányszor hozzák fel a liberálisok azt érvnek, amikor egy "szegény szerencsétlen menekült" "véletlenül" elkövet valami terrorcselekményt Allahra hivatkozva, hogy "bezzeg több száz éve a keresztesek is milyen szemetek voltak". Attól most vonatkoztassunk el, hogy a keresztesek több száz éve voltak, iszlamista terrortámadás meg akár holnap is történhet. Egy a lényeg: a vallás mindig megtalálta a módját, hogy annak ellenére, hogy békésként hirdesse magát, lehetőséget teremtsen az önvédelemre vagy offenzív viselkedésre. Sajnos ez hiányzik manapság a keresztény Európából, de gyökeresen. Mind a Biblia, mind a Korán tele van véres, kegyetlen részletekkel. Csak amíg Európa ezeket elfelejtette, a muzulmánok csak ezekre koncentrálnak.

midnight coder 2020.02.08. 15:09:26

@math0: "képtelenségeket is állítasz "nagy tömegű embert kivégezni sokkal gazdaságosabban lehet Pl. a kajájuk elszedésével" ez például egy hajmeresztő faszság"

Aztán a holodomorról hallottál-e ?

medium size devil 2020.02.08. 15:57:34

Komcsizassal mint szitkozodassal semmi gondot nem latok. Csak a halott komcsi a jo komcsi.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2020.02.08. 15:58:31

@medium size devil: És miért? (az elrontott kommentedet törlöm)

medium size devil 2020.02.08. 16:04:55

@Visceroid: Hazudsz. Liberalisok nem mentegetik a terroristakat mashol maskor masok altal elkovetett bunokre hivatkozva. Undorito dehumanizalo reakcios uszito kamu bunbak kereso propaganda a liberalisok nyakaba varrni az iszlam terrorizmust. A liberalis csaladfo nyilvan megertoen viszonyul hozza ha a lanyat felrobbantjak nyaralas kozben, igy gondolod pl.?? Menj mar a picsaba te korlatolt debil patkany az otvar uszitasoddal.

medium size devil 2020.02.08. 16:07:28

@sefatias: Ha nem te vagy a gyorsabb merget vehetsz ra, hogy o ol meg teged.

medium size devil 2020.02.08. 16:10:54

@Visceroid: Nincs ilyen dogma. Nem igy gondolkodnak a "libsik". Akik a libsiket gyulolik es meg akarjak gyuloltetni azok beszelnek igy a libsikrol, nem a libsik beszelnek igy magukrol. Te ne pofazz masok neveben keretlenul, a sajat velemenyedet pofazd el.

medium size devil 2020.02.08. 16:12:13

@sefatias: Ha megvarnam keso lenne, mar ha erted amit irtam logic master.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2020.02.08. 16:13:23

@medium size devil: Szóval nem jártál még így. És ismersz olyat, aki már járt így?

medium size devil 2020.02.08. 16:17:31

@sefatias: Hat nem jartam meg igy bazd meg es nem is szeretnem. Jartak mar par szaz millioan latin amerikatol europan oroszorszagon kinan at kambodzsaig par szaz millioan akik nem szerveztek meg idejeben a vedekezest a voros patkanyok ellen.

Volocsájev nem eshet el 2020.02.08. 16:19:17

"Egyenlőre úgy tűnik ..."
"Közel tíz éve foglalkozok ..."

A stílusból és a számos helyesírási hiba jellegéből ítélve egy kamasz írhatta ezt a posztot. És el akarja magyarázni mi a kommunizmus nekünk, akik évtizedekig éltünk benne.

Vagy esetleg Kunhalmi Ágica, netán Bangóné ütötte fel a fejét? Pont jól áll a topic az ilyen tudós nőknek.

medium size devil 2020.02.08. 16:21:38

@sefatias: Szerinted a komcsikkal valo szembenallas es onvedelem megitelese az szemelyes tapasztalaton kell alapuljon? 2020-ban? Nem akarsz inkabb sutemenyreceptekrol irni? Nem tudom ki biztatott posztolgatasra de csunyan atbaszott.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2020.02.08. 16:25:58

@medium size devil: Nem tudom. Én közel ötven éves vagyok(már csak azért írom le, mert úgy látszik ez mindenkit érdekel) De ez alatt az idő alatt még egyszer sem hallottam kommunista támadásról. Nem rémlik, hogy kommunisták öltek volna másokat az országban. Ráadásul rendszeresen járok olyan eseményekre, ahol vannak kommunisták, de még sem megölni nem akartak, sem az élményeikről nem meséltek

medium size devil 2020.02.08. 16:27:37

@Volocsájev nem eshet el: Valoszinubb iinkabb Schmidt Maria, Varga Judit, Siklosi Beatrix, esetleg a felhulye Duro Dora, vagy a picsaszaju kriptokomcsi Morvay Krisztina.

Visceroid 2020.02.08. 16:28:11

@medium size devil: "A liberalis csaladfo nyilvan megertoen viszonyul hozza ha a lanyat felrobbantjak nyaralas kozben, "

Ha a liberális családfő (talán) nem, de a média mindenképp. Rengeteg ürügy van, amivel el lehet terelni a figyelmet a "nagy képről". A teljesség igénye nélkül: problémás gyerekkor, háború elől menekült, mentális zavar, drog- és alkoholproblémák, régóta megfigyelés alatt állt, a szomszédok jóravaló, csendes embernek ismerték, esetleg igazi nyugati partiarc volt, akinek semmi köze az iszlám fundamentalizmushoz. Persze aki ismeri az iszlám valódi arcát az tudja, hogy egy mohamedán, ha átmenetileg "moderált" is lesz, annál erősebben fog majd "visszapártolni" az iszlámhoz, ha eljön az idő. Allah megmondta: ha dzsihádban halsz meg, a bűnös előéletedtől mentesülsz és a paradicsomba kerülsz. Minden európai muzulmán egy potenciális időzített bomba.

medium size devil 2020.02.08. 16:31:22

@sefatias: A te erdekedben remelem hogy csak provokalsz de sajna valoszinubbnek tunik, hogy meglehetosen idiota vagy.

medium size devil 2020.02.08. 16:40:57

@Visceroid: Azert mert a sajto megirja egy terrorista korulmenyeit azert van mert ez a sajto dolga, mindannyian tudni akarjuk kik ezek, hogy lett ilyen kifordult vadallat beloluk. Az eletosztonunk is azt diktalja, hogy ismerjuk a szemelyt es az okot aki az eletunkre tor. A nem libsi media is megirja. A tenyszeru sokoldalu tajekoztatas messze nem egyenlo a mentegetessel vagy az empatia ebresztes szandekaval! Ezt csak a fake news terjeszto fekete feherben gondolkodo uszito idiotak akarjak igy beallitani. En nem olvastam terrormerenyletekkel egyeterto, azokat mentegeto, relativizalo ujsagcikkeket liberalis sajtoban!

medium size devil 2020.02.08. 16:49:30

@MAXVAL bircaman közíró: Soros fizeti a Betyarsereget is nyilvan.
Korabban se voltal egy feny az ejszakaban de most mar kifejezetten leszallo agban vagy.

Fülig José 2020.02.08. 17:22:32

"A múlt heti gyűlöletkeltés elleni tüntetésen.."
ja, bajjerpatkánnyal meg debilbedével háppersze!
hát ez is csak a fitymás csőcselékkel lehetett lenyeletni, muhahahaha...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.08. 17:24:36

@medium size devil:

Akkor véletlenül reklámozzák a ballib médiák a a náci tüntit 2 hete?

medium size devil 2020.02.08. 17:50:26

@MAXVAL bircaman közíró:
Nem reklamozzak es a fideszes lakajmedia is ugyanugy ir rola.
Ne csusztass ne terelj ne hazudozz budosszaju agit prop patkany.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.08. 17:57:02

@medium size devil:

De, minden nap volt róla 2-3 cikk.

Soros nagyon akart egy balhét... de ismét pofára esett.

medium size devil 2020.02.08. 18:08:18

@MAXVAL bircaman közíró:

Biztos forrasbol tudom, hogy Soros leszarja a kis hobbynacik hazibulijat de kerlek maradjon ez koztunk.

Visceroid 2020.02.08. 18:40:04

@medium size devil: "mindannyian tudni akarjuk kik ezek, hogy lett ilyen kifordult vadallat beloluk."

Leírtam. Muzulmán terroristák, akik Allah akaratát teljesítik. Lehet ezt levinni az egyén szintjére, de az csak az igazság elferdítése, vagy egyszerűen csak hazugság. Persze, vizsgálgathatjuk, hogy milyen sanyarú gyerekkora volt, meg stb, de mennyi ilyen gyerek is van a világon?

"Az eletosztonunk is azt diktalja, hogy ismerjuk a szemelyt es az okot aki az eletunkre tor. "

A személyt ismerni felesleges, az ok pedig napnál világosabb: ha terroristákat engedünk be az országunkba, akkor azok terrorizálni fognak. Ha egy vad oroszlánt vagy egy farkast hazaviszel a lakásba és az rád támad, akkor azért nem a vadállat a felelős. Azon kívül Európában már van terrorizmus, gondoljunk csak az észak-írekre vagy a baszkokra, nem kell még importálni is őket.

"A tenyszeru sokoldalu tajekoztatas messze nem egyenlo a mentegetessel vagy az empatia ebresztes szandekaval!"

Viszont ad neki egyfajta hivatalos színezetet, hogy igen, ilyen dolgok történnek, de "urai vagyunk a helyzetnek", nincs itt semmi látnivaló, oszoljanak kéremszépen. Mint amikor a délszláv háború idején halomra gyilkolták egymást itt alattunk, de mást sem lehetett hallani, hogy ilyen politikus utazott ide meg oda. Közben persze késekkel belezték egymást meg láncfűrésszel vagdostak ketté embereket, de az kit érdekel?

"Ezt csak a fake news terjeszto fekete feherben gondolkodo uszito idiotak akarjak igy beallitani."

Hidd el, a muzulmán terroristák is ugyanolyan fekete-fehérben gondolkodnak, aki nem muzzi, azt meg kell ölni. Ennyire egyszerű.

kéki béla 2020.02.08. 18:47:33

@medium size devil: anyádnak kellett volna védekeznie a vörös gazember apád ellen és nem engedni gumi nélkül!

medium size devil 2020.02.08. 18:48:15

@Visceroid: Probalj meg egy kicsit felszinesebben, altalanosabban, es kozhelyesebben fogalmazni, ez igy tul konkret, konnyu belekotni:-)

Visceroid 2020.02.08. 18:49:17

@math0: Na igen, Srebrenica. Egyébként az sem pár éve volt, hanem 25. Telik az idő. De mondok jobbat! Kelet-Ukrajnában manapság szintén Jézus nevében gyilkolásznak néha-néha, bár lehet ott hallani Allah akbarozást is. De most erre a két háborúra hány iszlamista háború jut? Rengeteg. Ja, és természetesen ők egymást utálják a legjobban. Senkivel nem tudnak megférni, egymással a legkevésbé.

Visceroid 2020.02.08. 18:50:47

@medium size devil: Belekötni? Hogy? Mit nem lehet azon érteni, hogy az iszlamisták veszélyesek?

Vacaklaci 2020.02.08. 18:55:13

@math0: Leszarom, hogy te minek tartod magad de semmiben sem különbözöl a náciktól, bárkitől aki szélsőséges. Ugyanolyan vagy, szélsőséges, gyűlölködő, beteg. Számomra az ilyen szélsőséges felfogású emberek mind egyformák, akár komcsi akár náci. Te ugyanolyan gyűlölködő, indulatos vagy mint aki komcsizik, ugyanaz a belső motivációd, gyűlölet.

Visceroid 2020.02.08. 19:04:13

Ja tényleg, ha már Jugoszlávia. Tudjuk hogy mi lett Koszovó sorsa? Tudjuk, hogy miért vált ki Szerbiából? Azért, mert a föld azé aki teleszüli! Koszovóban már alig vannak szerbek, albánok viszont vannak dögivel. Ugyanez lesz Európa sorsa is. A muzulmán nők nem dönthetik el, hogy akarnak-e gyereket vagy azt hogy hány gyereket akarnak. Náluk ismeretlen a fogamzásgátlás, sőt éppen az a cél, hogy a szent cél érdekében minél többen legyenek. Ők állam az államon belül. Megkapják az európaiknak kijáró kedvezményeket és szabadságjogokat, csak kötelességeik nincsenek. Legalább is Európa felé. A saját, iszlám világuk felé viszont továbbra is rengeteg, amit tartani is fognak.

midnight coder 2020.02.08. 19:05:46

@math0: Te matyika azt mondtad, hogy ilyen nem volt. Aztán látod volt. És csinált ilyet Lenin elvtárs is, és Mao elvtárs is. Azt, hogy mennyire volt szándékos vagy lekváros, magyarázd a túlélők leszármazottjainak.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2020.02.08. 19:26:48

@sefatias: "a kereszténységről mi a véleményed? "

A "kereszténység" egy nagyon tág fogalom. Ha az előző kommentem a referencia, akkor azt mondanám, hogy van a kereszténység individualista és kollektivista vonulata is. Bár ateista vagyok, az előbbiekkel sok problémám nincs, míg utóbbiakkal nagyon is sok.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2020.02.08. 19:40:46

@Visceroid: "az sem pár éve volt, hanem 25."

Történelmi léptékben az pár. De kívánom neked, hogy 25 évente öljenek meg, te kis büdös náci!

"erre a két háborúra hány iszlamista háború jut?"

Európában? Az elmúlt 25 évben? Egy se. Európában az utolsó háborúban keresztények irtottak muszlimokat.

A keresztények NEM jobbak a muszlimoknál.

Kisgé 2020.02.08. 19:41:24

@math0: 2015 előtt még nem volt az Orbán náci? Azóta nácult be, csak elfelejtette visszavonni a holo-tagadás büntetést:)?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2020.02.08. 19:45:10

@Kisgé: csinál a kis csuti geci ilyeneket, nem ez az első.

Visceroid 2020.02.08. 19:51:41

@Brendel Mátyás: "A keresztények NEM jobbak a muszlimoknál. "

Viszont sehol nincs hír szerb terroristákról.

Neanderthaloid 2020.02.08. 20:12:43

Én éltem a Magyar Népköztársaságban, kényszeresen tagja voltam az úttörő mozgalomnak és a Kommunista Ifjúsági Szövetségnek, több mint 20 évemet vette el az a rendszer. Ezért nagyon is jól tudom miért utálom a kommunizmust és a kommunistákat. Ennyi, gyerekek.

Visceroid 2020.02.08. 20:15:39

"http://www.bbc.co.uk/religion/religions/islam/islamethics/contraception.shtml"

Kösz, hogy belinkelted, elolvastam, nagyon vegyes nézőpont jött le belőle, egyértelműen bizonyítja, hogy bár a muzulmánok nem utasítják el a fogamzásgátlást, annyira nem is támogatják. És ne felejtsük el, hogy a "menekültek" nem a fejlettebb muzulmán országokból jönnek, akik egyébként - mivel nem tagjai bizonyos nemzetközi szervezeteknek - nem kötelesek őket befogadni!! Tehát Európa főleg a kőkorszaki szinten megrekedt, radikálisabb muzulmánokat fogja megkapni, akik inkább elutasítják a fogamzásgátlást.

"az EU-ban élő muszlimoknak pont ugyanazok a kötelességei Európa felé, mint a nem muszlimoknak."

Igazolás? Először is a hivatalos álláspont szerint nagy részük menekült, akiket speciális bánásmódban kell részesíteni. Ne felejtsd el, hogy te egy európai vagy, aki nagyon sok mindent alapvetően megkap, amit a menekültek nem. Azért menekültek, mert konkrétan nincs semmijük, hátrahagytak mindent. Elölről kell kezdeniük az életüket, legalább is ez a hivatalos verzió. Ennek megfelelően kapnak menedéket, lakhatást, integrációs tanfolyamokat, munkaajánlatot, a munkáltatónak kedvezményt, zsebpénzt és természetesen szabad mozgást az EU-n belül. Ha azt akarjuk, hogy integrálódjanak nem szabad kirekesztőnek lennünk! Tehát a menekülteknek,de akár a muzulmánoknak is (hiszen ők kisebbség) több joguk van, mint egy mezei Európainak. Legalább is az "elején", amíg nem integrálódnak, amíg be nem tagozódnak a társadalomba, amíg el nem kezdik az új életüket. És persze, hogy mit jelent az, hogy az "eleje", azt megint a hivatal dönti el.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2020.02.08. 20:28:41

@Neanderthaloid: te is csak utálod, de nem mondod, meg, hogy szerinted mit jelent a "Kommunizmus". pontosan illusztrálod, ami a postban van írva.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2020.02.08. 20:31:43

@Neanderthaloid: valóban. Ha ennyire utálod, és nem vagy olyan, mint azok, akikről a poszt szól, akkor végre te meg tudod mondani, hogy mi a kommunizmus?

Tatai Katalin 2020.02.08. 20:43:16

@math0: a fidesznél és orbánnál nincs nagyobb náci

Visceroid 2020.02.08. 20:52:03

"a menekülteket igen. de ez független a vallástól, a keresztény menekülteknek ugyanaz joguk, mint a muszlim menekülteknek."

Nahát belőlük aztán sok van. Keresztényekből. Még Ukrajnából a most zajló háborúban is országon belül menekülnek az emberek, de a kedves szírek egészen Svédországig rohannak. Illetve láttam olyan videót, ahol muzulmán menekültek Dél-Koreában(!) vannak! De van belőlük Kanadában is. www.youtube.com/watch?v=VU7uttRJskE Oda hogy kerültek?

"ezért vagy náci. "

És ez az aduász. Mindenki náci aki nem ért veletek egyet. Egyébként pedig igenis fehér- és Európa-ellenes ez az egész "menekültválság", illetve ez egy szervezett jelenség. Tudjuk, hogy kik szervezik, de nem PC kimondani. Ahogy nagyon sok más mindent sem. Nesze neked szólásszabadság.

"a menekülteknek jogaik és kötelességeik is mások, de nem vallás szerint, hanem menekült helyzetük miatt"

A kérdés persze csak az, hogy mi lenne, az európaiaknak kellene menekülniük? Vagy a fehéreknek, mint mondjuk a Dél-Afrikai Köztársaságban? Ők is kaphatnának menekültstátuszt olyan könnyen? Őket is segítené az ENSZ? Persze ez is egy olyan kérdés, amire sosem fogunk választ kapni, mert a fehérek szépen csendben inkább elhullanak, és nem kapnak akkora reflektorfényt, akkor sem ha éppen menekültstátuszra vagy ellátásra lenne szükségük. Elvégre fehérek, oldják meg maguknak.

Visceroid 2020.02.08. 21:19:22

"elmondod a náci mantrát"

Kösz. Az egyébként micsoda, homályosítsál már fel!

Színes Géza 2020.02.08. 21:25:46

Ne magyarázd meg a kommunizmust. Bukott, szar eszme, emberek milliói haltak meg miatta. Szerencsére megbukott.

Sir Galahad 2020.02.08. 23:38:07

A szerzőnek már a kezdetektől sincs igaza, hiszen a "kommunista" mint szitokszó nem újdonság: haszálták már közvetlenül a rendszerváltás idején is, sőt a tanácsköztársaság bukása után is.

leapyear 2020.02.08. 23:55:28

A kommunizmust lejáratták azok, akik magukat kommunistának hívták és távolról sem azok, a liberalizmust pedig lejáratták és lejáratják azok, akik liberálisnak mondják magukat, de gyakran ennek éppen ellentettjei: gondolaterroristák, véleménydiktátorok és olyanok, akik sem a szólásszabadságot sem a gondolatszabadságot nem tűrik meg, az ellenvéleményt meg végképp. Cenzúráznak és hazudnak számtalan módon és ennek egyike a PC. Kirekesztenek és minősítenek inkább a vita helyett, mert egy vitában veszíteni is lehet.
A liberalizmus gyönyörű eszméje ezek miatt a mocskos gazemberek miatt lett szitokszó. Sajnos ezekből van a legtöbb.

Volocsájev nem eshet el 2020.02.08. 23:56:11

@sefatias:
Kibújt a szeg a zsákból, az anarchista Bakunyin visszajött a száműzetésből a személyedben. Sok barom volt a komcsi mozgalmakban, de Bakunyin még ebben a mezőnyben is egy külön eset. Időnként nagyszájú anarchista, időnként csúszó-mászó cáratyuska benyaló. Érdemes a cárnak írt levelét végigolvasni. Van erről egy nagyon jó könyv, amelyik Szókratésszel hasonlítja össze a morális tartását ennek a takonyvitéznek

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.02.09. 06:15:17

Nem is tudnák elmagyarázni, hogy mi bajuk velük"
a magadfajta vallato jellegu, msllebeyzelo barommal ki a fasz all szoba?
leszarjak a feled haver, okoskodó balfasznak tartanak...jogosan.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.02.09. 06:19:34

@Brendel Mátyás: odiota barmok mas vagyonat neztek ki maguknak, es azt fegyverrel el is vették, eremeny 100 millio halott. majd mikor elkotyavetyeltek azt akkor atalltak liberosnak.
ezt jelenti a kommunizmus gyarolatban. meg azt, hogy a szar minden tarsadalombol kicsusszan...az a kommunista.

Gleccsertetű 2020.02.09. 06:31:41

Ha van valakinek migráns ismerőse az kérje meg szépen arra, h gendermatykót dugja meg mert szegény nagyon hisztis már megint

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2020.02.09. 06:33:18

@FILTOL: Lehet, hogy te vagy végre az emberem, aki el tudja mondani, hogy mi a kommunizmus, és hogy miért gyűlöli? Ne okozz csalódást! Ugye te nem vagy olyan, mint azok, akikről a poszt szól?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2020.02.09. 06:34:04

@math0: Az általad felsorolt emberek sosem voltak kommunisták

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2020.02.09. 06:48:45

@math0: Nem is volt célom. Amint láthatod, azt a következő posztra tartogatom :)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.02.09. 06:53:51

@sefatias: az, hogy te mit fogadsz ela kommunizmus definiciojanak, nagyban leszarom.
miert gyulolom? mert eltem a kommunistak altal gründolt rendszerben. ugyhogy nekem magyarazhatod mint Löwinger elvtars, hogy ez nem az, es ez teljesen mas, es mindenki rosszul tudja akit zavar a 100 millio ember hullabűze. patkanyok, gyilkosok...ennyi. ezek a kommunisták.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.02.09. 07:07:19

@math0: ja. ő csak magyarokat öletett, az bocsanatos bűn. mit szamit a budoslabu goj magyarja?

kuksi1088 2020.02.09. 07:34:02

Ez az írás nyugodtan lehetne a történelem alaptanterv része. Igaz, nem most, hanem majd egyszer. Egyes hozzászólások tökéletes példái annak, amiről az írás szól. Szomorú tény, de a ma történelme érteti meg a múltét. Balsors.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.09. 08:37:14

@math0:

A Fidesz konkrétan mindig antikommunista volt, korai időszakában és ma is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.09. 08:40:35

@leapyear:

A liberalizmus sose volt gyönyörű eszme, az alapgondolat gonoszság, nincs mit "elrontani" rajta.

Hozzá képest a kommunista eszme jobb, az csak életképtelen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.09. 08:45:21

@math0:

Már tisztáztuk: a kommunisták nem népirtottak. Hiszen egy népet se akartak megsemmisíteni, ez sose volt célja se az eszmének, se a gyakorlatnak. A kommunizmus szimplán csak tömeggyilkolt. Kb. 20 millió az áldozatok száma.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.09. 08:47:11

@math0:

Aki másik országba költözik, az NEM szerez azonos jogokat. Ilyet a liberalizmus se mond.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.09. 08:50:33

@math0:

Ha már büntetőjogba tesszük a történelmi véleményeket (ami alapból marhaság), akkor legalább legyen azonos mérce, nem?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.09. 08:53:47

@math0:

Ezek nem keresztények voltak muszlimok ellen. Nem vallási viszály volt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.09. 09:00:36

@math0:

A tények nem igazolnak téged. Még a magyar alkotmányban is benne volt a kommunista párt vezető szerepe, az még jogszabálty is kimondta, hogy kommunizmus van az országban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.09. 09:03:32

@math0:

Lelkesítő propaganda. Mint amikor ma elmondják az amerikai zsoldosoknak, hogy az emberi jogokért bombáznak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.09. 09:10:53

@math0:

1949. évi XX. tv. - A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA - 1972. I. tv. által módosított verzió:

"3. $. A munkásosztály marxista-leninista pártja a társadalom vezető ereje."

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.09. 09:12:33

@math0:

Nem. Logikád alapján az izraeli-palesztín viszály is vallási.

fabianp 2020.02.09. 09:12:45

@sefatias: A politikai eszmék közül a kommunizmus követelte a világon a legtöbb áldozatot. A googlee a barátom. Több 100 milliót. Ezután nincs miről vitatkozni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.09. 09:13:37

@math0:

Már beírtam a szövegét. De olvasd el az alkotmány preambulumát is, akár az eredeti, akár az 1972-es verziót.

Sir Galahad 2020.02.09. 09:35:51

Amúgy meg ha valaki szitokszóként használ egy kifejezést, az miért köteles azt pontosan ismerni? Tehát ha valaki azt mondja mérgében a szomszédjának, hogy "kurva anyád", annak ismernie kell a prostitúció egzakt fogalmát, meg személyesen a kedves mamát is?

midnight coder 2020.02.09. 09:36:39

@math0: Jugoszláviának már a létrehozása is emberiség elleni bűntett volt. Eleve olyan népeket kényszerítettek egy országba, akik nagyon utálták egymást.
Viszont amíg az öreg élt, addig a politikai-gazdasági helyzet többé-kevésbé egy akolban tartotta őket. De ettől még ezek nagyon is önálló népek voltak, a közös nyelv ellenére is - pont úgy, ahogy Pl. a csehek és szlovákok is. A különbség az volt, hogy a jugóknál eléggé össze-vissza voltak pakolva a népek, azaz sok szerb élt más nemzetiségek területén, és fordítva. A másik különbség, hogy itt nem igazán voltak egyenrangúak a népek, a szerbek dominálták az országot. Ergo kb. borítékolni lehetett, hogy ezek a nemzetek önnállósodni fognak, és azt is, hogy ennek a szerbek finoman szólva nem annyira fognak örülni. És az a szerb csávó, akinek az egész élete a horvátoknál vagy a bosnyákoknál volt, és az önállósodással mindezt elvesztette, nos elég lelkesen irtott mindenkit aki nem szerb. Ez az egész erről szólt, nem a keresztény vallásról ami azért ma már sehol nem annyira erős itt Európában, hogy csak ezért öljenek.

midnight coder 2020.02.09. 09:47:11

@MAXVAL bircaman közíró: Igazából kommunizmus soha nem volt. Nem is lehetett: olyan 30 fő körül lehet az a maximális létszám ami még működhet kommunizmusként, de az is leginkább csak vérségi alapon. Illetve talán a kínaiak, illetve a zsidók próbálkoztak kommunákkal, de azokból sem igazán lett sikertörténet.

Amik voltak, különféle államkapitalista rendszerek, ahol deklarálva volt hogy az állami tulajdon köztulajdon. És persze az is, hogy az egészet a munkásosztály és a parasztság irányítja. Ez így kb. valószínűleg a legtöbb is volt amit a kommunizmusból meg lehetett valósítani. És minél komolyabban vették a dolgot, annál nagyobb nyomor volt belőle.

Nálunk a Rákosi korban vették ezt igazán komolyan, olyan is volt... Aztán Kádáréknál a 70-es évektől kezdtek lazítani a dolgokon, lehetett háztáji, voltak maszekok, és mire összeomlott gazdaságilag a rendszer, addigra már szinte élhető volt...

midnight coder 2020.02.09. 09:51:26

@math0: Ja. Fletó meg azt mondta, hogy a Pannon Puma száguld, miközben a hibahatár környékén volt a GDP növekedés. Arról nem is szólva, hogy Orbán Viktor szerint mi vagyunk Európa motorja. Mladic elvtársadnak is joga van faszságokat beszélni.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.02.09. 10:12:08

@math0: kétlem hogy Nemzetiszocialista lenne.
szocialista...nem keresztény, hanem szocialista. tudod amit a kommunista fergek talaltak ki, hogy a kudarcaikat leplezzék.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2020.02.09. 10:12:50

@math0: nem biztos, hogy felkiáltó mondat. Lehet, hogy kijelentő. De tényleg ennyire fontos ez? :D

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2020.02.09. 10:18:35

@math0: Mivel tényleg unalmas vagy, és képtelen vagy normálisan beszélni, elküldelek egy kis szabira. Pihenj!

midnight coder 2020.02.09. 10:18:52

@math0: Valamit nyilván mondania kellett, és az hülyén hangzott volna, hogy mert szadista állatok vagyunk. Orbán is a kereszténység védelmére hivatkozik amikor épp nem haverkodik az iszlamista terroristákkal hanem támadja őket, holott az átlagpolgárnak nem az a lényeg, hogy itt kereszténység legyen, hanem az, hogy iszlám ne. Ami mondjuk egy épeszű ateista szempontjából pont olyan lényeges, mint mondjuk egy ortodox kereszténynek, zsidónak vagy akár buddhistának vagy Krisna hívőnek.
Csak az szintén elég hülyén hangzik, hogy minden nem iszlamista védelmében lépek fel az iszlám ellen, a kereszténység érdekében lépek fel sokkal jobb.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.09. 10:52:45

@math0:

S nem az. Nemzeti konfliktus. Vallási eleme jelentéktelen. Ateista zsidók vannak többségben az izraeli oldalon, s az izraeli oldalon vanak pl. drúzok is, s a palesztín oldalon pedig vannak muszlimok és keresztények is.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2020.02.09. 10:53:58

@MAXVAL bircaman közíró: A marxizmus-leninizmus csupán egy elmélet a kommunizmus megvalósítására, mellyel sem akkor sem most nem ért egyet a legtöbb kommunista. Pl Rosa Luxemburg is élesen kritizálta lenint, mint ahogy nagyon sokan. Nem véletlen, hogy rengeteg kommunistát végeztek ki, vagy küldtek a Gulágra

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.09. 10:59:10

@math0:

A Balkán-félszigeten ősi hagyomány, hogy a "keresztény" etnikai jelentéssel bír, ahogy a "muszlim" is.

A szerbek és a bolgárok pl. hagyományosan "törökké válásnak" nevezik az iszlám vallás felvételét.

Olyan beszédet is simán talélsz abosznia háborúból, hogy a szerb és a horvát egységek a "törökök" ellen küzdöttek, ez alatt a bosnyákokat értve.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.09. 11:05:51

@midnight coder:

Abszurd módon leszűkíted a kommunizmus fogalmát. Ezen az alapon soha semmi se volt, mert mindenről lehet azt mondani, hogy a gyakorlat nem 100 %-ban azonos az elmélettel.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.09. 11:10:43

@sefatias:

De ezt nem is vitattam.

Mint írtam, a marxizmus nem az egyetlen kommunista elmélet. Csak a LEGNAGYOBB. Te magad írtál Bakumnyinról, aki példa az antimarxista kommunizmusra. De te is tudod: az arány kb. 99,9 % marxizmus és 0,1 % bakunyinizmus.

Ahogy a leninizmus se az egyetlen marxista, csak éppen messze a legnagyobb. S persze voltak marxisták, akik ellenezték a leninizmust. Mind "jobboldalon", ezek a szocdemek,mind "baloldalon", lásd pl. Luxemburgot. De mégis tagadhatatlan, hogy messze aleninizmus a legnagyobb hatású marxizmus. Pl. állami szinten az összes kommunista kísérlet marxista-leninista alapon zajlott.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2020.02.09. 11:16:07

@MAXVAL bircaman közíró: Valóban a legnagyobb. De attól függetlenül, hogy Marx marha okos fivkó volt, és sok jó dolgot írt, nem feltétlenül van mindenben igaza. A legtöbbet kritizált gondolata például a proletárdiktatúra. És attól, hogy valaki elfogadja Marx egyes gondolatait, még nem biztos, hogy mindet elfogadja

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.09. 11:16:22

@sefatias:

A gulág nem érv, oda a rendszer híveit küldték. Tök mindegy, hogy azok nacionalisták, monarchisták, liberálikok, szocdemek, anarchisták voltak, vagy valamely kisebbségben maradt leninista irányzat.

A legnagyobb sztálini tisztogatások éppen leninisták ellen voltak, olyan leninisták ellen, akik nem értettek egyet Sztálinnal.

Innen volt többek között a Kádár-rendszer hivatalos eszméje is, mely magát antisztálinista leninistának határozta meg, lásd kétfrontos harc, egyrészt a "személyi kultusz", másrészt az "opportunizmus" ellen.

Azt írtad, 50 éves vagy, szóval az én korosztályom - 53 leszek idén -, kizárt, hogy mindezt ne tudnád te is, személyes tapasztalatból.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.09. 11:20:52

@sefatias:

Én személyes csak életem egy rövid szakaszában voltam marxista, akkor is éppen az antileninista verzióban. 35 éve nem vagyok marxista, a következtetései tévesek. De az alapkritika a liberalizmus ellen helytálló.

Azt szoktam mondani, ha csak a liberalizmus és a marxizmus között lehetne válaztani, akkor marxista lennék.

Mégiscsak az eddigi keghatásosabb antiliberális kritika a marxizmus. Mostani hozzáállásom már azonbna radikálisan más, de máig tapasztalom: a marxisták jobban kijönnek velem, mint a liberálisok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.09. 11:23:46

@sefatias:

"attól, hogy valaki elfogadja Marx egyes gondolatait, még nem biztos, hogy mindet elfogadja"

De ez szóba se került.

Aki az alapgondolatát elfogadja, az marxista. Nem kell MINDENT elfogadni. Az alapgondolat pedig az, 1 mondatban, hogy a modernitás fő baja az elidegenedés, azt pedig a termelőeszközökön való magántulajdon okozza, ezért a magántulajdon megszúntetése révén kommunista társadalom épírendő ki, mely lehetővé teszi az ember teljesértékű létezését.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.02.09. 11:36:35

@sefatias: faradtan legyintve elfordul jel még nincs.
süti beállítások módosítása